Meny

Kommunereformen kan koste milliarder

Kommunereformen kan bli dyr for kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Her er han på vei inn til regjeringens budsjettkonferanse mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har regjeringen bevilget 225 millioner kroner til de elleve kommunene som har slått seg sammen. Over 100 kommuner kan følge etter, noe som vil utløse omkring 2 milliarder kroner i støtte.

Nationens ordførerundersøkelse viser at én av fire ordførere tror det går mot sammenslåing. Det betyr i så fall at ytterligere 100 norske kommuner vil få støtte på samme vilkår som de elleve første.

– Det er ganske store kostnader forbundet med en sammenslåing. Det er så mye det vil koste. Så den ambisjonen om å gjøre alt dette på en gang, det synes vi er en meningsløs bruk av ressurser, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til avisen.

Les også:   Solberg: – Ap driver politisk spill om kommunereform

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ber Vedum følge med i timen.

– Regjeringen fikk støtte fra et bredt flertall i Stortinget for den økonomiske støtten til kommuner som går sammen i juni 2014. Disse kommunene vil få god støtte og forutsigbar økonomi i mange år framover, sier Sanner.

De elleve kommunene som til nå har slått seg sammen, har fått 225 millioner kroner etter å ha søkt sammenslåing tidlig i reformløpet. 10 millioner av dette er såkalt hurtigløpsstøtte, som kommuner som slår seg sammen senere ikke vil få.

Les også:  Ordførere beskylder Sanner for tvangssammenslåing

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus