Solberg: – Ap driver politisk spill om kommunereform

VALGKAMPEN ER I GANG: Statsminister Erna Solberg startet valgkampen i Lofoten fredag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)
VALGKAMPEN ER I GANG: Statsminister Erna Solberg startet valgkampen i Lofoten fredag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix) Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Arbeiderpartiet driver partipolitisk spill når det forsøker å skape konflikt om en kommunereform partiet egentlig er for, mener statsminister Erna Solberg (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er rart å se hvordan Arbeiderpartiet nå forsøker å late som om det er en ulikhet mellom hva de fire partiene som står bak min regjering mener og hva Arbeiderpartiet mener om kommunereformen, sier Erna Solberg til VG.

– Hvis du ser på hva Ap har skrevet under på i Stortinget, så vil du se at det nesten ikke er noen ulikhet, men kun en fiktiv diskusjon om tvang, sier hun.

Les også: Støre: – Kom­mune­re­for­men henger i en tynn tråd

Statsministeren viser blant annet til hvordan tidligere nestleder Helga Pedersen under programarbeidet var «veldig tydelig på at Ap ville ha en kommunereform», mens hun nå leder an i kritikken mot regjeringens reformforslag.

– Nå virker det derimot som om de heller ønsker partipolitisk spill og vil forsøke å torpedere en kommunereform de egentlig er for, sier hun.

Statsministeren har i helgen sparket i gang sin valgkamp med en turné i Nordland, hvor hun har reist fra Henningsvær via Svolvær og Melbu til Bodø. Mandag formiddag sparket Ap-leder Jonas Gahr Støre i gang valgkampen for sin del. Ikke uventet var kommunereform et sentralt tema under valgkampåpningen.

Personvernpolicy