Savnet mann funnet i god behold etter redningsaksjon i Austevoll

– Vi er nå i starten av en stor redningsaksjon. Vi sender ut redningsskøyte, ambulansebåt, redningshelikopter og Røde Kors, opplyser Hovedredningssentralen. Arkivfoto
– Vi er nå i starten av en stor redningsaksjon. Vi sender ut redningsskøyte, ambulansebåt, redningshelikopter og Røde Kors, opplyser Hovedredningssentralen. Arkivfoto Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som var savnet etter at en båt ble funnet drivende i sjøen i Austevoll, er funnet i god behold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Hovedredningssentralen på Twitter klokken 10.16 søndag.

De skriver at mannen har bekreftet at han var involvert i en ulykke natt til søndag, og at han har klart å ta seg i land ved egen hjelp.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte på Twitter klokken 8.55 at det var funnet en drivende fritidsbåt i Stolmasundet i Austevoll. Båten ble funnet med bunnen opp.

Det var i en periode ikke avklart om det hadde vært mennesker i båten før den ble funnet drivende, men etter at det ble klart at en person var savnet ble det igangsatt en stor redningsaksjon.

Operasjonsleder Knut Dahl-Michaelsen sier til Bergensavisen at personen som var savnet er en ung mann.

Redningsleder Asbjørn Viste i Hovedredningssentralen sier til avisen at båten skal ha forlatt sin hjemmehavn rundt midnatt lørdag og ble funnet drivende søndag morgen forbipasserende på sjøen.