Stormen Otto har stengt veier og hindret fly og ferger

Uværet Otto førte til strømbrudd flere steder fredag ettermiddag. I Valand i Agder er gatelysene mørke og innendørs er det stearinlys som gjelder.
Uværet Otto førte til strømbrudd flere steder fredag ettermiddag. I Valand i Agder er gatelysene mørke og innendørs er det stearinlys som gjelder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det voldsomme uværet Otto bringer med seg kraftige vindkast. Det har ført til store forsinkelser i luftfarten, og flere flygninger har blitt kansellert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uværet herjer over store deler av Sør-Norge. Politiet i Agder har rykket ut til et tre som falt over vestgående felt på E18 ved Grimstad. Veien ble raskt ryddet.

Ingen personer kom til skade ved hendelsen, men den skapte kø på motorveien i vestgående retning.

Store forsinkelser i luftfarten

Et SAS-fly fra Oslo til Haugesund ble i ettermiddag kansellert. I tillegg ble to av Norwegians flygninger til Stavanger og København innstilt, skriver VG.

Det har også vært store forsinkelser på Værnes flyplass, skriver Adresseavisen.

Ferger er innstilt på Vestlandet

Flere ferger har blitt innstilt på Vestlandet, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter. Fergesambandet Mortavika-Arsvågen på E39 var stengt en periode, men åpnet igjen. Vegtrafikksentralen ber folk følge med på avgangene.

Fjellovergangen riksvei 13 over Vikafjellet i Voss er stengt, der skal det tas en ny vurdering lørdag. På E134 over Haukelifjell måtte Vegvesenet fjerne fastkjørte biler før de skulle prøve seg på kolonnekjøring, skriver NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå er det bare én bil igjen å fjerne før kolonnen kan begynne å kjøre, sier trafikkoperatør Anniken Island ved 20-tiden fredag kveld.

En halvtimes tid senere kom beskjeden om at fjellovergangen ble stengt på grunn av uværet.

Det er kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 52 over Hemsedal. Fjellovergangene Aurland-Hol, Tyin-Årdal og fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er stengt.

Color Line er innstilt

Tidligere på dagen kansellerte Color Line rutene sine. Dagens avganger mellom Kristiansand og Hirtshals er innstilt. I tillegg er flere av avgangene mellom Larvik og Hirtshals kansellert.

– Vi jobber med å gi kundene de beste mulighetene slik som situasjonen er nå. Vi skulle selvsagt unngått dette, men Otto er ikke en vanlig værtype, så dette skjer ikke så ofte, sier Erik Brynhildsbakken i Color Line.

I Agder var det også flere som var uten strøm i løpet av fredagskvelden.

Stormen herjer i utlandet

Stormen herjer også andre steder i Europa. Det er ventet at uværet kan bli den kraftigste i Danmark på flere år, skriver dansk TV 2.

I Skottland har flere tusen mistet strømmen på grunn av uværet, skriver The Guardian.