Color Line blir rammet av uværet Otto – kansellerer flere avganger fredag

Color Line må både kansellere og framskynde avganger fredag, som følge av uværet Otto.
Color Line må både kansellere og framskynde avganger fredag, som følge av uværet Otto. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det voldsomme uværet Otto bringer med seg kraftige vindkast. Det påvirker rutetrafikken til Color Line i form av kanselleringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Transportrederiet Color Line må kansellere og framskynde avganger som følge av uværet Otto, bekrefter konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Erik Brynhildsbakken, til NTB.

– Vi har måttet framskynde en del avganger og kansellert andre. Alle kunder er underrettet om situasjonen og vi jobber fortløpende med å booke om reisen til de det gjelder, sa Brynhildsbakken like før klokken 11 fredag formiddag.

Nå er resten av dagens avganger mellom Kristiansand-Hirtshals kansellert, melder Color Line på sine nettsider i en oppdatering fredag ettermiddag rundt klokken 15. Flere av avgangene mellom Larvik – Hirtshals er også kansellert.

Brynhildsbakken sier det er vanskelig å gjøre noe med været, og at de må tilpasse rutetilbudet etter værforholdene.

– Vi jobber med å gi kundene de beste mulighetene slik som situasjonen er nå. Vi skulle selvsagt unngått dette, men Otto er ikke en vanlig værtype, så dette skjer ikke så ofte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er et betydelig andel passasjerer og gods som blir berørt av uværet fredag. Brynhildsbakken understreker likevel at de ikke kan gjøre annet enn å innrette seg været.

– Passasjerer og gods er avhengig av regularitet, men når vi forventer at Otto skal herje som verst, så må vi bare tilpasse oss etter været, det er ikke annet å gjøre.

Så fort som Otto har passert er Color Line tilbake i normal drift. Brynhildsbakken ber passasjerer om å følge med på hjemmesidene til Color Line for oppdatert informasjon om rutetilbudet.