To norske frivillige skadd i bombeangrep i Ukraina

Sander Sørsveen Trelvik fra Brøttum er en av de skadde nordmennene i Ukraina.
Sander Sørsveen Trelvik fra Brøttum er en av de skadde nordmennene i Ukraina.  Foto: Foto: Privat / Reuters / SES Ukraine

To nordmenn som jobber som frivillige ambulansearbeidere i Ukraina, ble torsdag skadd i et bombeangrep i Bakhmut, skriver VG.

– Vi er begge på vei ut i ambulanse for behandling. Vi ble truffet direkte i dag, rett på. De jævlene, skriver Simon Johnsen til VG.

– Helt jævlig. Jeg er bare glad jeg puster og lever. Flere døde, fortsetter han.

Torsdag var han og Sander Sørsveen i Bakhmut for å evakuere skadde etter russiske angrep da det smalt like ved dem. De to jobber som ambulansearbeidere i Ukraina.

– Sander er brannskadd på 30–40 prosent av kroppen og har mye splinter i seg. Han er på vei til Dnipro for operasjoner. Han er ved godt mot. Ingen indre organer er skadd, opplyser Sørsveens mor til avisen.

Sønnen reiste til Ukraina på mandag, og torsdagens oppdrag i Bakhmut var det første på turen. Johnsen skriver til VG at de fikk mange innkommende oppdrag.

– De bombet sivile. Det var flere skadde, sa de, forteller han og hevder at russerne ventet på redningspersonell før de bombet på nytt.

– Da vi kom og akkurat hadde startet å behandle de skadde, bombet de igjen to ganger på samme plass. Så begynte de i området når de så vi overlevde, sier han.

Pressekontakt Mathias Rongved i Utenriksdepartementet bekrefter overfor avisen at de er kjent med saken.