Åpen for alle - alltid

Inkassoalarm etter økte strømutgifter og økte priser

Inkassobyråene merker en kraftig økning i antall inkassosaker, og mener det skyldes de høye strømprisene, samt økte matvarepriser og dyrt drivstoff. Illustrasjonsfoto
Inkassobyråene merker en kraftig økning i antall inkassosaker, og mener det skyldes de høye strømprisene, samt økte matvarepriser og dyrt drivstoff. Illustrasjonsfoto Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Inkassobransjen slår alarm om at flere sliter etter skyhøye strømregninger og prisøkning på matvarer og drivstoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange sliter med å få månedsbudsjettet til å gå opp, og konsekvensen er at stadig flere lar regninger ligge for lenge, ifølge inkassobyråer VG har vært i kontakt med.

I mars så inkassobyrået Fair Group antallet energirelaterte inkassosaker øke med nesten 50 prosent sammenlignet med samme måned året før.

– Flere og flere sliter med å betale strømregningen. Én ting er antallet, men beløpet er også over dobbelt så høyt, sier Christian Aandalen, administrerende direktør i Fair Group.

Sør-Norge har landets høyeste strømpriser, og selskapet Inkassopartner, som er basert i Kristiansand, har få strømsaker. men de merker konsekvensene på en annen måte.

Les mer om strømprisene

– Folk prioriterer strømregningen og lar andre regninger ligge og gå til inkasso, sier daglig leder Geir Grindland.

Kredinor har sett en svak nedgang i januar og februar sammenlignet med fjoråret, og mener dette skyldes at strømstøtten fra staten har hjulpet. I mars økte antallet inkassosaker litt likevel og det samme ser ut til å bli tilfellet i april.

Gruppene som særlig rammes, er lavtlønnede, studenter og pensjonister.