10 dødsfall i Norge kan knyttes til omikron, ifølge FHI

Omikronvarianten ble først kjent i Norge 1. desember 2021 og siden kan 10 dødsfall knyttes til varianten. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Omikronvarianten ble først kjent i Norge 1. desember 2021 og siden kan 10 dødsfall knyttes til varianten. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB

Siden omikronvarianten først ble påvist i Norge, er det registrert 10 dødsfall som kan knyttes til varianten, sier Line Vold i FHI til NRK.

Antall nye innlagte med corona som hovedårsak falt med 23 prosent forrige uke. Trolig fordi omikron gir mildere sykdom og folk er godt beskyttet, ifølge FHIs siste ukesrapport.

– Flere legges inn med coronaviruset som en bidiagnose, altså at det ikke er hovedårsaken til innleggelsen. Årsaken til det er at vi har et høyt smittetrykk i samfunnet. Da er det slik at dersom man blir lagt inn på sykehus av en annen årsak kan det hende at en har coronaviruset i tillegg, sier Vold til NRK.

Varianten ble først påvist i Norge 1. desember i fjor og tok i januar over for delta som den dominerende her til lands.

Avdelingsdirektøren opplyser til kanalen at i alt ti dødsfall i Norge kan knyttes til omikronvarianten.

Det er registrert til sammen 1.412 koronadødsfall per 19. januar. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Personvernpolicy