Sørvær i Finnmark uten nett på tredje døgnet

Folk fra Sørvær fikk ikke ringt slekt og venner i jula.
Folk fra Sørvær fikk ikke ringt slekt og venner i jula. Foto: Annika Byrde / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

De 150 innbyggerne i Sørvær i Hasvik kommune i Vest-Finnmark mangler både internett og mobil. Det har de gjort siden lille julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken er at dårlig vær har ødelagt en fiberkabel. Så langt har det ikke vært mulig å sende reparatører ut til Sørøya, men Telenor opplyser til VG at de har håp om å få gjort det søndag. Hammerfest energi bekrefter dette lørdag kveld.

– Våre montører blir sendt ut fra Hammerfest i morgen tidlig 26.12.21, og vi forventer at de vil være på stedet ca. klokken 11:00 for å fortsette feilrettingen, skriver selskapet på sine nettsider.

Ifølge ordfører Eva Husby i Hasvik er ikke folk så engstelige på grunn av den manglende dekningen.

– Men veldig mange jeg har snakket med, forteller at det var trist å ikke kunne ringe hjem til sine kjære rundt om i landet på julaften, sier Husby til avisa etter å ha besøkt bygda.

Det står en redningsskøyte permanent i Sørvær, derfor har kommunen kommet fram til at de ikke setter inn kriseberedskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mannskapet takker for tilliten og sier de har godt samarbeid med andre nødetater på øya, og at de er i daglig kontakt med lokalt politi om situasjonen, tvitrer Redningsselskapet.

Skipsfører Jahn Andre Loenget på Redningsskøyta Gjert Wilhelmsen bekrefter at de har høy beredskap i forbindelse med at Sørvær-samfunnet er uten mobildekning og nett på tredje døgnet.

– Situasjonen er utfordrende, men vi klarer oss fordi VHF-radioen fungerer, sier han.