Dobbelt coronatillegg til ansatte i kommunene

Arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS, her under årets lønnsoppgjør i kommunesektoren i april.
Arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS, her under årets lønnsoppgjør i kommunesektoren i april. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

KS har inngått en sentral avtale med arbeidstakerorganisasjonene som minst fordobler betalingen for ekstraarbeid under coronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge KS åpner avtalen for å bruke merarbeid og overtid i større grad, slik at kommunene kan mobilisere arbeidskraft. Avtalen innebærer også at arbeidsgiver kan pålegge ansatte mer overtid.

– Ansatte og ledere i kommunene og fylkeskommunene har gjort, og gjør, en formidabel innsats under coronapandemien. Dessverre ser det ut til å bli behov for ekstraordinær innsats også i tiden som kommer. KS er glad for at partene har lyktes med å bli enige om en veldig god avtale, sier KS’ arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø.

Avtalen er inngått mellom KS og forbundene i LO, Unio, YS og Akademikerne. Norsk Sykepleierforbund er de eneste som foreløpig ikke har sluttet seg til avtalen. Avtalen gjelder fra 20. desember 2021 og ut april 2022.

Leder i Fagforbundet, Mette Nord, sier bakgrunnen for den nye avtalen er den nye runden med nedstenging.

– Dette ønsket ingen. Folk har allerede stått på lenge og gitt masse over lang tid. Jeg kan ikke si noe annet enn at her gjelder det å bite tennene sammen og stå igjennom nok en stri tørn, sier hun i en pressemelding.