Kvinne varetektsfengslet i fire uker etter nabokrangel som eskalerte

En Stavanger-kvinne er siktet for å ha kastet en hengelås i hodet på en nabo, og skal ha gått løs med superlim på våtdrakter, en elbil-lader og en garasjeport.

Kvinnen er i Sør-Rogaland tingrett varetektsfengslet i fire uker på grunn av gjentakelsesfare, skriver Stavanger Aftenblad.

Tingretten frykter at hun vil fortsette å plage naboer. Flere naboer har flyttet i perioder for å unngå henne, skriver avisa.

48-åringen motsatte seg fengsling, og sa i retten at hun nå har fått utløp for sin frustrasjon. Hun erkjenner delvis straffskyld. Kvinnen er ilagt besøksforbud mot naboene, som i realiteten gjør at hun ikke kan bo hjemme.

Hun har selv beskrevet seg som en trykkoker.

– Nabokonflikten kan ikke antas å være redusert ved en eventuell løslatelse, og det er uansett god grunn til å tro at «trykket» lett vil kunne bygge seg opp igjen, skriver tingretten i fengslingskjennelsen.

Kvinnens forsvarer, advokatfullmektig Vetle André Mitchell Jensen, sier til avisa at kvinnen forklarer handlingene sine med at hun har vært i en langvarig nabokonflikt hvor hun har opplevd seg trakassert.

Personvernpolicy