Mann i 70-årene døde dagen etter tredje vaksinedose

Det å sette tre vaksiner er uønskelig, men det skal ikke være farlig, sier kommuneoverlegen, som legger til at dødsfallet skal granskes, Foto: Berit Roald / NTB
Det å sette tre vaksiner er uønskelig, men det skal ikke være farlig, sier kommuneoverlegen, som legger til at dødsfallet skal granskes, Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 70-årene fra Toten fikk coronavaksinen tre ganger. Dagen etter siste vaksine døde han. Nå skal dødsfallet granskes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommuneoverlege Jens Mørch i Vestre Toten advarer mot å trekke konklusjoner før de har mer fakta i saken. Han sier den tredje dosen var planlagt etter at mannen ved en feil fikk dose nummer to etter bare to uker.

– Det ble konferert med Folkehelseinstituttet, som viste til at den for tidlig gitte dosen ikke kunne regnes som 2. dose. For å få den ønskede beskyttelseseffekten var det derfor nødvendig med en 3. dose, med minimum 4 ukers intervall. Det var den vaksinen vedkommende fikk, på rett tidspunkt, skriver kommuneoverlegen i en melding til Oppland Arbeiderblad , som omtalte saken først.

Mørch sier til VG at det ikke forelå noen kjente underliggende helseutfordringer som tilsier at mannen ikke skulle tåle vaksinen.

– En tredje dose var nødvendig for å gi ham full beskyttelse mot covid-19. Det var heller ikke noe medisinsk som skulle tilsi at det ikke kunne settes. Det å sette tre vaksiner er uønskelig, men det skal ikke være farlig, sier Mørch.

– Dette er likevel noe som selvfølgelig vil bli undersøkt spesielt nøye, sier han.