Amerikansk lokketilbud: Vaksine og øl

Så langt har rundt 63 prosent av voksne amerikanere fått minst én vaksinedose. Foto: AP / NTB
Så langt har rundt 63 prosent av voksne amerikanere fått minst én vaksinedose. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For å nå sommerens vaksinemål tenker amerikanske myndigheter kreativt og lokker med kombinasjoner som vaksine og øl eller vaksine og hårklipp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det stemmer: få en sprøyte, ta en øl, sa president Joe Biden da han lanserte den ekstra innsatsen for å nå målet om å vaksinere 70 prosent av voksne amerikanere innen uavhengighetsdagen 4. juli.

– Vi ber det amerikanske folket om hjelp. Alle må bidra, så vi kan erklære uavhengighet fra covid-19 og frigjøre oss fra grepet den har hatt om livet vårt, sa Biden.

Bedrifter fra bryggerigiganter til lokale frisørsalonger eid av svarte blir nå bedt om å hjelpe til. Sistnevnte er viktige sosiale møtesteder for mange og skal bidra med informasjon og timebestilling. Noen salonger blir også brukt som vaksinesentre.

I tillegg til øl og fjonge frisyrer, kan amerikanere få en gratis tur til vaksinesenteret, og gratis barnevakt mens de voksne får sprøyte. Sportsarrangører og en smultringkjede er også blant dem som er med på en litt annerledes dugnad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere delstater har allerede fått mye oppmerksomhet for vaksinelotterier, der de som tar vaksinen er med i trekningen av premier på opp til 1 million dollar – eller våpen eller en ny bil.

Så langt har rundt 63 prosent av voksne amerikanere fått minst én vaksinedose. Tolv delstater har passert 70 prosent, og Biden mener 4. juli-målet er innen rekkevidde.