NRK-underskudd på 13 millioner kroner

I likhet med året før gikk NRK med underskudd i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB
I likhet med året før gikk NRK med underskudd i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK gikk med et underskudd på 13 millioner kroner før skatt i fjor. Det skyldes blant annet kostnader tilknyttet nytt hovedkvarter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt ble det brukt cirka 32 millioner kroner i flyttekostnader, som inkluderer utgifter til meglere, advokater og rådgivere, samt interne lønnskostnader, skriver Kampanje.

– Grunnen til at vi har fått aksept for å gå med underskudd fra eier er fordi vi kommer til å få en betydelig salgsgevinst av Marienlyst. Da vil egenkapitalen til NRK bedres markant, sier økonomidirektør Andreas Norvik.

NRK skal flytte fra hovedkvarteret på Marienlyst i Oslo. Ambisjonen er å finne en tomt i løpet av 2021. Johan H. Andresens selskap Ferd har kjøpt Marienlyst-lokalene for minst 3,75 milliarder kroner.

Driftsresultatet for fjoråret ble 19,7 millioner kroner. Omsetningen var på snaut 5,9 milliarder kroner, noe som er en nedgang på 1,8 prosent.

– Hovedtrekkene er positive. Det er viktig å ha i mente hva slags år vi hadde bak oss. Det har vært særdeles krevende år hvor det har vært viktig å sikre økonomisk kontroll i en situasjon med mange uforutsette påvirkninger, sier Norvik.

I 2019 gikk NRK med et underskudd på 206 millioner kroner. Det skyldtes i hovedsak avvikling av lisensavdelingen og nedbemanning.