TV 2 erfarer: AstraZeneca-pausen i Norge forlenges

<p>En helsearbeider holder opp et glass med AstraZenecas coronavaksine på et sykehus i Logrono, nord i Spania. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB</p>
En helsearbeider holder opp et glass med AstraZenecas coronavaksine på et sykehus i Logrono, nord i Spania. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB Foto: NTB

Folkehelseinstituttet (FHI) vil forlenge stansen i bruken av AstraZeneca-vaksinen etter meldingene om mulige bivirkninger, opplyser kilder til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt er for mye uavklart om eventuelle sammenhenger mellom vaksinen og dødsfall som følge av blodpropp og blødninger.

FHI har sagt at de vil komme med sine nye vurderinger fredag klokka 12.

– Vi har tiltro til at Legemiddelverket og FHI gjør kloke vurderinger av dette. Dersom man trenger mer tid til å avklare årsakssammenhenger, er det fornuftig å bruke tid på det, er assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstads kommentar til TV 2s opplysninger.

Han sier at han selv ikke kjenner vurderingene for avgjørelsen i detalj.

Til sammen har Norge oppdaget fire tilfeller hvor personer har dødd av blodpropp etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Norge stanset bruken av vaksinen 11. mars etter meldinger om tilfeller av mulige bivirkninger i flere land.

Personvernpolicy