Oslo-tiltakene kan måtte skjerpes, mener helseministeren

Det er stille i Oslos gater for tiden. Men helseminister Bent Høie (H) er bekymret for at viruset fortsetter å bre om seg, tross nedstengingene.
Det er stille i Oslos gater for tiden. Men helseminister Bent Høie (H) er bekymret for at viruset fortsetter å bre om seg, tross nedstengingene. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Etter nok en smitterekord i hovedstaden advarer helseminister Bent Høie (H) om at det kan bli nødvendig med enda strengere tiltak.

Tirsdag ble det meldt om 223 nye smittetilfeller. Dette er 39 flere enn gjennomsnittet uka før.

– Tallene viser alvoret i situasjonen og at det er behov for de strenge tiltakene som ble innført i forrige uke, og ikke minst tiltakene som byrådet kom med tirsdag, sier Høie til TV 2.

Det er særlig smittetrykkets seiglivethet i hovedstaden som bekymrer helseministeren. At mange fra resten av landet også har en tilknytning til Oslo, gjør at han også frykter at hovedstadssmitten kan spre seg til resten av landet.

– Det haster å snu utviklingen i Oslo av hensyn til situasjonen på sykehusene på østlandsområdet og for å klare å snu utviklingen nasjonalt, sier Høie.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden