Tom Hagen i NRK-intervju: – Det har vært to vanskelige år

<p>I et innslag i NRK Dagsrevyen gir Tom Hagen sitt første intervju.</p><p></p>
I et innslag i NRK Dagsrevyen gir Tom Hagen sitt første intervju.

I et rundt 14 minutter langt innslag i NRK Dagsrevyen gir Tom Hagen sitt første intervju.

– Det har vært to vanskelige år. Tomhet er et fælt ord som du ikke skjønner før du er der. Det inneholder nesten alt når sånt skjer, sier Tom Hagen i intervjuet med NRK hjemme i huset sitt i Sloraveien.

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som lørdag har vært forsvunnet i to år. 70-åringen nekter straffskyld.

Hagen svarer på spørsmål fra NRKs journalist om blant annet skyldspørsmålet, overraskelsen da siktelsen kom og om motivet for drapet på kona, som han kaller Lisbeth.

Politiet mener motivet for drapet skal ha vært ekteskapsproblemer. Det avviser Hagen.

– Jeg og Lisbeth har opplevd at vi har hatt et godt ekteskap. Men vi har hatt humper i veien, som alle andre. Det er ingenting å legge skjul på, sier Hagen.

Han forklarer også at han på forsvinningsdagen forsøkte å ringe kona flere ganger og ble bekymret. Han hadde lovet å ringe henne ettersom de hadde snakket om å dra til Kvitfjell.

Da han kom til hjemmet deres, fryktet han at hun kunne ha fått et hjerteinfarkt, forklarer han. Etter en liten stund fant han det mye omtalte trusselbrevet. Hagen måtte bryte intervjuet med NRK midlertidig da han skulle lese opp fra brevet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden