Hagen-forsvareren: Har levert svært interessante tips til politiet

To år etter at Anne-Elisabeth Hagen ble borte fra Lørenskog, mener fortsatt politiet at ektemannen Tom Hagen er gjerningsperson. Parets barn mener siktelsen mot faren er et sidespor.
To år etter at Anne-Elisabeth Hagen ble borte fra Lørenskog, mener fortsatt politiet at ektemannen Tom Hagen er gjerningsperson. Parets barn mener siktelsen mot faren er et sidespor. Foto: Vidar Ruud / NTB

Forsvarer Svein Holden sier det har kommet mange tips til forsvaret etter at drapssiktede Tom Hagen utlovet dusør.

Det var i juni at Hagen (70) utlovet en dusør på 10 millioner kroner for opplysninger som kan lede til at kona Anne-Elisabeth Hagen blir funnet. Hun har vært savnet og av politiet antatt drept siden 31. oktober 2018. Politiet siktet i april ektemannen for drap.

Utlovet dusør

Selv nekter milliardæren Tom Hagen for å ha hatt noe med forsvinningen å gjøre. Gjennom sin forsvarer utlovet han i juni dusøren på 10 millioner kroner. Ifølge TV2 har forsvaret mottatt mange tips.

Les også: Politiet får bistand i søket etter Anne-Elisabeth Hagen

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden sier de har fått mange interessante tips gjennom dusøren Hagen har utlovet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden sier de har fått mange interessante tips gjennom dusøren Hagen har utlovet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Alle er oversendt til politiet. Et par-tre av dem vil jeg betegne som svært interessante, sier Holden til tv2.no. Han ønsker ikke å gå i detalj på hva tipsene handler om og sier at dusøren fortsatt ikke er utbetalt.

Politiet har ikke overfor kanalen ønsket å kommentere uttalelsene. De jobber fortsatt intenst med saken, ifølge tv-kanalen og jobber fortsatt med sin hovedteori om at Hagen sto bak drapet.

– Langt unna tiltale

Forsvarer Holden tror ikke det blir tatt ut noe tiltale mot Hagen slik bevisbildet er nå.

– Ja, det er svært langt unna en tiltale. For det første tror jeg det vil være vanskelig for politiet å bevise at det i det hele har skjedd et drap i Sloraveien 4. Jeg tror det er minst like sannsynlig at hun ble ført bort i live, sier forsvareren til TV2 og henviser til lagmannsretten som løslot Tom Hagen, da de mente politiet ikke hadde gode nok bevis.

Hagen-barna: – Et sidespor

Så sent som fredag gikk barna til Hagen paret ut i en uttalelse der de forsvarte faren og mener siktelsen mot ham er et sidespor.

«At politiet tror at det er et drap, betyr ikke at det er riktig. De objektive funn i Sloraveien 4 fra 31. oktober 2018 tilsier etter min mening med langt større sannsynlighet at det er en bortføring», skriver Hagen-barnas bistandsadvokat Ståle Kihle i en pressemelding

«De tre barna oppfatter siktelsen mot Tom som et sidespor, de vet at han er uskyldig. Det har de visste hele tiden», heter det videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden