Regjeringen åpner opp for jobbreiser i hele Norden uten at man må i karantene etterpå

Fra mandag 1. juni vil det være mulig å dra på jobbreiser til Norden uten å havne i karantene, opplyser næringsminister Iselin Nybø (V).
Fra mandag 1. juni vil det være mulig å dra på jobbreiser til Norden uten å havne i karantene, opplyser næringsminister Iselin Nybø (V). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Jobbreiser til og fra land i Norden vil fra mandag 1. juni ikke lenger medføre krav om ti dagers karantene. Ikke all kontakt med coronasmittede skal lenger føre til karantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er veldig viktig for næringslivet, opplyste næringsminister Iselin Nybø (V) på regjeringens pressekonferanse om coronasituasjonen torsdag.

Arbeidstakere fra de nordiske landene stilles dermed likt, og det blir lettere å benytte arbeidskraft fra flere land, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet.

– Dette dreier seg om å ta arbeidshverdagen sakte, men kontrollert, tilbake. Ikke alle møter, forhandlinger og avtaler kan gjøres digitalt, sier Nybø.

– Arbeidskraften flyter normalt over grensene, enten det er verftsarbeidere, servicepersonell eller andre. Dette er et steg i retning av en mer normal hverdag og er bra for norsk verdiskapning, fortsetter statsråden.

Les også: FFI skal forske på coronaspredning

– Bra

NHO er fornøyd med regjeringens avgjørelse.

– Det at man nå åpner for Norden er bra, men vi håper regjeringen snart åpner for jobbreiser uten karantene også for andre europeiske land som har smittesituasjonen under kontroll, sier NHOs direktør for arbeidsliv, Nina Melsom.

Hun understreker at karantenekravene har vært utfordrende for mange bedrifter.

– For eksempel har bedriftene behov for å vedlikeholde utstyr, men sliter med å få arbeidskraften inn i landet for å utføre det nødvendige vedlikeholdet, sier hun.

Les også: Full isolasjon i coronaperioden for Venstre-leder med sjelden sykdom