Full isolasjon i coronaperioden for Venstre-leder med sjelden sykdom

Trine Skei Grande da hun kunngjorde at hun går av som Venstre-leder og statsråd. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Trine Skei Grande da hun kunngjorde at hun går av som Venstre-leder og statsråd. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trine Skei Grande er spesielt utsatt om hun blir smittet med coronavirus fordi hun har en sjelden immunsviktsykdom. Derfor har hun vært helt isolert siden mars.

– Jeg har så å si ikke vært utenfor leiligheten på to måneder, sier Grande til Dagbladet , som først nå forteller hvordan coronaviruset har gitt henne en ekstra bekymring.

Da Norge stengte ned 13. mars, skjedde det mye på en gang. Etter lederstrid i Venstre og omveltninger i regjeringen hadde Grande dagen før kunngjort at hun ville gå av som partileder og statsråd og varslet at hun ikke ønsket gjenvalg til Stortinget.

– Jeg overlot nøkkelen til Kunnskapsdepartementet til Guri [Melby] fredag den 13. mars klokka 14. Så dro jeg rett til Stortinget og hentet datamaskinen og resten av utstyret som jeg trenger som stortingsrepresentant. Jeg satte meg på trikken hjem. Og her har jeg vært siden, sier hun.

På grunn av sin sjeldne immunsviktsykdom våget hun seg først ut av leiligheten og hagen på 17. mai.

Fordi landsmøtet ikke kunne avholdes etter planen og finne ny partileder, er Grande fortsatt leder i Venstre fram til september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært