VG: Tom Hagen sender eposter til politiet

Dette er saken: Anne-Elisabeth Hagen-bortføringen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt minst åtte lengre eposter til politiet med sine tanker om hvordan saken kan løses.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tom Hagen, med hjelp fra en bekjent og forretningspartner, underveis i etterforskningen har sendt eposter til etterforskerne, skriver VG.

Her skal han være opptatt av å bidra med informasjon som kan bidra til løsning av saken. Rådgiveren har også bistått med å sette opp en liste med potensielle gjerningspersoner som kan ha stått bak eller medvirket til forsvinningen.

Ekteparet Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og Tom Hagen. Foto: Scanpix
Ekteparet Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og Tom Hagen. Foto: Scanpix

– Informasjonen vi får inn, vurderes, og den informasjonen vi anser som relevant, følges opp. Får vi informasjon om navngitte personer, vil det naturlig bli sjekket opp mot informasjon i etterforskningen til enhver tid, uten at jeg kan gi noen ytterligere detaljer om det, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til avisa.

Les også: Politiet har lagt vekk listen over mulige gjerningspersoner i Hagen-forsvinningen

Han sier at epostene havner hos dem som har ansvaret for familierelasjonen i etterforskningsgruppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta om forsvinningssaken på Lørenskog:

* 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen hadde forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog ti uker tidligere.

* Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 9.48 onsdag 31. oktober 2018, ifølge politiets opplysninger.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det var fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* 26. juni opplyste politiet at de hadde endret hovedteori i saken. Politiet anser det som mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

* 6. august opplyste bistandsadvokat Svein Holden at Hagen-familien har kontakt med kidnapperne, men at det fortsett ikke er gitt bevis på at hun lever. Holden formulerer det slik at det «sies klart» at hun er i live.

* 28. august gikk politiet ut med opplysninger om skosåleavtrykk de mener kan være avsatt av en gjerningsperson og viste fram skotypen på en pressekonferanse.

* 13. september blir det kjent at tekniske spor har ledet politiet til en teori om at Anne-Elisabeth Hagen ble drept allerede onsdag 31. oktober, og at hun deretter ble fjernet fra hjemmet sitt av en eller flere gjerningsmenn.

* 24. september opplyser de at det er funnet et låsbart plastbånd – strips – i boligen der politiet mener det sentrale åstedet er.

* 17. oktober går politiet ut med opplysninger om at både brevarket og konvolutten som trusselbrevet lå i, er solgt hos Clas Ohlson. Det er tidligere også opplyst hvilke forretninger sko og strips er kjøpt i.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

I løpet av de siste 15 månedene har Tom Hagen vært i flere vitneavhør og i uformelle statusmøter med politiet. Siste gang han var i avhør, sammen med resten av familien, der saken ble gjennomgått, var i fjor sommer.

Les også: Hagen-saken har så langt kostet politiet 15 millioner ekstra

VG er kjent med at han overfor bekjente har lansert sine tanker om hva slags personer eller miljøer som kan stå bak ugjerningen, og at han regelmessig har ønsket å spille dette inn for politiet.

– Vi har sagt tidligere at det er lite sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Nå mener vi at det er usannsynlig å finne henne levende. Fremover vil det blir mer aktive søk etter Anne-Elisabeth Hagen, sier politiinspektør Tommy Brøske, som leder etterforskningen.

Les også: Politiet mener skoavtrykk i Anne-Elisabeth Hagens bolig viser gjerningspersonenes fluktvei