Meny

Noe avtagende snøskredfare i landet

De siste to ukene har det vært periodevis stor snøskredfare i Nordland og Møre og Romsdal. Søndag var det høyeste nivået betydelig fare. Her fra Mannen i Rauma kommune i Møre og Romsdal i oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
De siste to ukene har det vært periodevis stor snøskredfare i Nordland og Møre og Romsdal. Søndag var det høyeste nivået "betydelig fare".

I Møre og Romsdal var snøskredfaren moderat søndag, mens den var betydelig i Nordland og fra betydelig til moderat i Troms. Mandag melder varsom.no om liten fare i Møre og Romsdal, indre deler av Sogn og Fjordane, Hallingdal og Vest-Telemark.

Søndag ettermiddag fikk en bil frontskader da en isblokk deiset ned på fylkesvei 30 mellom Singsås kirke togstasjonen på stedet i Midtre Gauldal sør for Trondheim.

Aktuelt: Skredfaren på Svalbard følges nøye

– Isblokken kom rett foran bilen og skadet fronten på den, sier sjåføren til Adresseavisen.

Også søndag morgen lå det store isblokker ute i veibanen på den samme fylkesveien, ved Dragåsen mellom Støren og Singsås.

På Svalbard vil Sysselmannen vurdere å evakuere folk i løpet av søndag kveld grunnet fare for sterk vind og betydelig skredfare. Varselet om sterk vind gjør at Sysselmannen oppfordrer folk til å sikre løse gjenstander.

Populært