Hus omringet av elv i Sogn og Fjordane – beboere endelig brakt i sikkerhet

Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alle de fire beboerne i et hus som ble omringet av Fortundalselva i Skjolden i Sogn og Fjordane, er brakt i sikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fem timers redningsarbeid hadde brannvesenet søndag morgen lyktes med å bringe beboerne i huset i sikkerhet. Ingen er skadd, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB.

– Nå meldes det fra stedet at alle beboerne, alt mannskap og alt utstyr er på trygg grunn og at brannvesenet starter opprydning på stedet. Det ser ut til at dette ble løst på en veldig god måte, sier operasjonslederen.

Redningsaksjonen som pågikk i flere timer natt til søndag, lyktes ved at brannfolkene spente en vaier mellom vinsjen på en brannbil og et tre på hussiden og så tok seg over med båt som ble ført langs vaieren.

Vurderte helikopter

Politiet fikk melding om at de fire beboerne ikke kom seg ut klokka 3.40. Store vannmengder gjorde redningsarbeidet vanskelig, og det var ikke mulig å komme til huset med kjøretøy. På ett tidspunkt ble det vurdert å sette inn helikopter som kunne heise de fire beboerne ut.

Vestlandet har vært rammet av kraftig regn og vind de siste dagene, og flomfaren er på oransje nivå i Hordaland og Sogn og Fjordane. Lørdag ettermiddag hadde det kommet 70–100 millimeter regn mange steder, og det var varslet kraftig nedbør også søndag.

Aktuelt: Fortsatt fare for flom- og jordskred på Vestlandet

Varme og snøsmelting

Politiet opplyser at de ikke har fått mange meldinger i løpet av natt til søndag. Det har heller ikke Hordaland 110-sentral.

– Det er lite nedbør i Bergens-området i hvert fall, og vi har ikke fått inn andre meldinger om vær og vind, sa Algrøy i 5-tiden. Han la til at det varme været og mye snøsmelting nok er mye av grunnen til at det generelt er mye vann overalt.

Ifølge Vegtrafikksentralen er riksvei 13 ved Byrkjenes stengt på grunn av ras og rasfare i området. Veien er stengt ved Stein Ragde-krysset i Odda sør for Tyssedaltunnelen.

Søndag ettermiddag og kveld er det ventet mer regn i områdene, ifølge Varsom.no.

Les også: Veier i vest stengt på grunn av flom og ras

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært