Fortsatt fare for flom- og jordskred på Vestlandet

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mye regn, spesielt i Hordaland og Sogn og Fjordane, har ført til at farevarselet for flom- og jordskred fortsatt holdes på gult nivå for Vestlandet i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Meteorologisk institutt kan det komme mellom 70 og 100 millimeter nedbør fra natt til lørdag til natt til mandag.

Farevarsel på gult nivå er det laveste farevarselet – men det beskriver en utfordrende situasjon som kan føre til skader lokalt. Spesielt kan utsatte bane- og veistrekninger på kort tid bli stengt, og det forventes noen skredhendelser der enkelte kan bli store.

Etter det vedvarende regnværet de siste dagene er grunnvannstanden i bakken svært høy. I tillegg gjør den milde temperaturen at nedbøren i fjellet kommer som regn, noe som fører til snøsmelting og mer tilførsel av vann enn normalt.

Meteorologene melder også at det er kaldere langs bakken i lavere strøk enn oppe i høyden, noe som ikke er så vanlig. Det betyr at det er mellom 17 og 18 grader i rundt 200 meters høyde, men bare 10 grader lenger ned.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært