Meny

Cappelen avfeier Jensen-lån: – Jeg hadde ikke dårlig råd

SPANINGSVIDEO: Eirik Jensen og Gjermund Cappelen møttes etter at politiet i all hemmelighet hadde tømt et av hans hasjlagere. Foto: Skjermdump / Politiet

I avhør forklarte Eirik Jensen at han lånte Gjermund Cappelen 30.000 kroner. Det nekter hasjbaronen for at har skjedd.

BORGARTING LAGMANNSRETT (ABC Nyheter): Høsten 2013 sto Gjermund Cappelens BMW 760, som var kjøpt ny til over to millioner kroner, på verksted.

Etter å ha undersøkt «skranglelyder» i motoren, sendte verkstedet en regning på 36.000 kroner.

Regningen ønsket ikke Cappelen å betale.

– Den var jeg ikke spesielt interessert i å betale. Der hadde jeg tenkt til å kverulere fordi bilen var såpass ny. Jeg hadde et godt forhold til verkstedet, men jeg mente det var en urettmessig regning som BMW måtte ta på egen kappe, sa Cappelen.

Les også: Cappelen: – Jeg er på gyngende grunn

Ville selge millionbil

Etter lang tid fikk Cappelen bilen tilbake, men da var ikke bærumsmannen lenger interessert i bilen. Han ønsket å selge bilen for 700.000 kroner. I retten forklarte Cappelen at han vurderte å sette bilen i en garasje i Spania og «ta en forsikringssvindel på den».

Gjermund Cappelen har forklart seg i Borgarting lagmannsrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg diskuterte forsikringssvindelen med Eirik. Han reflekterte litt over det, ikke fordi det var ulovlig, men vi diskuterte litt om det. Jeg opplyste han om hva jeg hadde tenkt, hevdet han.

– Du hadde ikke noen betenkeligheter med å drøfte forsikringssvindel med Eirik Jensen?, spurte aktor Guro Glærum Kleppe.

– Nei, det var ikke noe unaturlig å diskutere med ham, forklarte Cappelen.

Les også: Amper stemning i retten: – Dette er oppspinn og uetisk

Nekter for å ha lånt penger

I tingretten har Jensen forklart at Cappelen måtte låne 30.000 kroner av ham for å betale verkstedregningen. Han innrømmet da at det var en av «de dumme tingene han hadde gjort».

Fredag viste aktor frem to fakturaer fra Furubakken Bilverksted. En fra 3. september på rundt 6.000 kroner og en annen fra 25. november på rundt 36.000 kroner.

Cappelen nekter for at han har lånt penger av Jensen, og hevder regningen på 36.000 kroner aldri ble betalt før han ble pågrepet 19. desember.

– Jeg hadde ikke dårlig råd den høsten, og hadde heller ikke behov for å låne penger av Jensen. Jeg kjøpte blant annet enn klokke til 300.000 på den tiden, sa han.

Da politiet ransaket Cappelens bolig etter pågripelsen ble det funnet over 2,1 millioner kroner i kontanter i bæreposer.

– Jeg kunne betalt den regningen cash om jeg ville det, sa han.

Les også: – Det var sånn vi holdt på, være frekkere enn frekkest og lure og bedra

Her avslutter Eirik Jensen møtet med Gjermund Cappelen 19. desember 2013. Politiet mener Jensen mottok en konvolutt med penger under møtet. Foto: Spesialenheten for politisaker

Mener han fikk tilbake lånte penger

Pengene Jensen mener å ha lånt til Cappelen skal han angivelig ha fått tilbake 19. desember, da politiet spanet på de to mens de traff hverandre i Oslo.

På møtet, samme dag Cappelen ble pågrepet, skal spanere ha sett at Jensen fikk en hvit konvolutt.

Cappelen nekter for at pengene stammet fra et lån, og mener i stedet at det i konvolutten lå 10.000 kroner som betaling for en hasjlast på 322 kilo hasj, som kom til Norge 14. november. Deler av denne lasten, 109 kilo, ble beslaglagt da politiet fingerte et innbrudd i et av Cappelens hasjlagre.

– Selv om jeg hadde mistet fem millioner kroner, fikk han 10.000 kroner, hevdet Cappelen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært