Meny

To lavtrykk vil prege hele landet kommende uke

Se video: To lavtrykk vil prege hele landet den kommende uken.
Ingen slipper unna de kommende lavtrykkene. Den første runden treffer kysten lørdag, og på tirsdag er det i gang på nytt.

– Hele landet blir preget av lavtrykkene som begge kommer fra sørvest, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Hun understreker at noen ønsker seg regn og er glad for det.

Skogbrannfaren er avblåst nå, og det er bra. Det er fortsatt lokal skogbrannfare noen plasser i Sør-Norge, men vi har ikke noe generelt varsel for et større område lenger. Og det ser ut som det skal holde seg sånn. Hvis det fortsetter å regne framover blir bakken gjennomfuktet. Det betyr rotbløyte, sier Svanevik.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Kaldest på 1894 moh.

Det kaldeste punktet i landet blir trolig på Juvvasshø i Oppland som ligger på 1894 meter. Her er det muligheter for minusgrader mot slutten av den kommende uka.

– Vi vil nok komme relativt nært frost enkelte netter, og det er sikkert allerede noen som har opplevd frost på bilen om morgenen. Men det er ikke noen store områder som får minusgrader. Trolig kan det bli 2 eller 3 plussgrader noen steder.

Selv om det kan bli kalde dager framover noen steder, er sommeren absolutt ikke over.

– Det er ikke en umulighet for mange fine og varme sommerdager. Særlig på Østlandet er det store muligheter, forsikrer hun.

Aktuelt: Mer vann i norske magasiner

Verst i vest

– Vestlandet får det verste været den kommende uka, varsler meteorologen.

Lørdag kommer det inn en front med sørvestlig vind og bygenedbør. Tirsdag kommer det inn et nytt lavtrykk med sørvest og vestavær og en god del nedbør over hele Vestlandet. Og det vil fortsette med bygevær hele uka.

I Nord-Norge, i Nordland og særlig Troms, blir tirsdag den beste dagen kommende uke. Finnmark får det beste været onsdag og torsdag, før det nye lavtrykket kommer inn.

Spesielt i Trøndelag og Møre og Romsdal blir det surt den kommende uka med opptil stiv kuling og regnvær i perioder. Her blir også de letteste dagene tirsdag og onsdag.

På Østlandet og Sørlandet blir de fineste dagene søndag og mandag før lavtrykkene setter inn fra tirsdag.

– Det vil henge igjen på onsdagen, men så ser det ut til å bli litt bedre til torsdag neste uke, sier Svanevik.

Aktuelt: – Denne sommeren er farligere enn Putin og terror

Populært