– Denne sommeren er farligere enn Putin og terror

TRUSSELEN: Miljøpartiet De Grønnes Une Bastholm vil ha beredskap mot klimaendringer.
TRUSSELEN: Miljøpartiet De Grønnes Une Bastholm vil ha beredskap mot klimaendringer. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partilederne havnet i skuddveksling om regjeringens manglende oppfylling av beredskapsmål. MDGs Une Bastholm ser klimaet som den største trusselen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ARENDAL (ABC Nyheter): –Sommeren vi har hatt, er en større trussel mot nasjonen enn Putin og terror. Vi må få en beredskap mot klimaendringer.

Slik skar MDGs Une Bastholm gjennom da NRKs partilederdebatt under Arendalsuke kom inn på Riksrevisjonens skarpe kritikk av regjeringens manglende oppfølging av planene om terrorberedskap.

De øvrige partilederne gjennomførte etter kjente linjer et munnhuggeri om regjeringens oppfølging.

Se partilederdebatten her

Les også: Wara innrømmer at terrorsikring tar tid

SVs Audun Lysbakken gjentok at et mistillitsforslag er aktuelt hvis ikke regjeringen innen de to ukene til høringen i Stortinget, erkjenner problemene.

– Jeg har sans for det SV sier om mistillit, fordi jeg har sansen for mistillit mot denne regjeringen, sa Bjørnar Moxnes (Rødt)

– Forsvarssjefen uttalte for to år siden at utenlandsoperasjoner skjer på bekostning av beredskap her i landet. Vi prioriterer altså angripe andre land enn å forsvare eget land, sa Moxnes.

KrFs Knut-Arild Hareide oppretthold en dulgt trussel om at KrF kan være med på et mistillitsforslag i verste fall.

– Terrorsikringen er ikke fulgt opp slik det er vedtatt. Men det er noen ord vi husker, sa Hareide og siterte med håp i stemmen statsministeren: At hun gleder seg til å møte i Stortingets høring.