Alle får et glimt av sola 17. mai

Barnetoget i Oslo i fjor. I hele landet håper man at været holder 17. mai.
Barnetoget i Oslo i fjor. I hele landet håper man at været holder 17. mai. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ingen steder i landet vil få direkte dårlig vær 17. mai. Mange vil kjenne vinden, og det kan også bli noen regnbyger, men alle vil få et glimt av sola.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De veldig varme dagene som har preget mange steder i landet den siste tiden, er over for denne gang. Hele landet får likevel ganske fint vær i pinsehelgen og de første dagene neste uke.

– Dessuten vil nesten alle steder få se sola 17. mai, selv om noen vil se litt mindre til den, sier statsmeteorolog Håkon Mjelstad i Meteorologisk institutt.

Sommer kommer

Sørlandet kan få opp mot 20 grader både på 17. mai og gjennom helgen og de første dagene neste uke.

Selve nasjonaldagen blir det litt regn på morgenen, men veldig lite. I helgen blir det noen skyer, men det vil komme sol. Statsmeteorologen varsler litt mer utrygt neste uke.

– Men fortsatt sommerlig. Mulig med noen byger på ettermiddagen, men ellers ganske bra. Sommeren er definitivt i gang, lover han.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Bunad i Telemark

Østlandet og Telemark får perfekt bunadsvær med mellom 15 og 20 grader.

– Det blir bygevær natt til 17. mai. I Østfold vil bygene henge igjen lengst. Her kan det også bli byger utpå formiddagen på nasjonaldagen, varsler Håkon Mjelstad i Meteorologisk institutt.

Resten av pinsen blir det fine forhold. Mye sol og varmere. De fleste steder vil få 20 grader i løpet av pinsen. Neste uke blir det mer skydekke, men fortsatt litt sol og litt byger på ettermiddagen.

Aktuelt: Reagerer på NRKs 17. mai-sending: – Mange er provoserte

Sol på Vestlandet

Flere steder sør for Stad får sol på Vestlandet torsdag. Nord for Stad blir det litt mer blandet.

– Men helt klart perioder med sol, sier Mjelstad.

Det blir også fint i pinsehelgen med sol nå og da og gode temperaturer. I slutten av pinsen kan det bli 20 grader noen steder. Neste uke blir det heller ikke mye regn og mellom 15 og 20 grader. Det kan glimte til med varme i det øvre sjiktet.

Aktuelt: Grombil til 17. mai? Dra på harrytur, da vel!

Kjølig i Trøndelag

Trøndelag får en kjølig 17. mai.

– Det blir helt klart perioder med sol, men varmt blir det ikke. Trøndelag må være fornøyd om de når 15 grader, sier Håkon Mjelstad.

Det blir noen byger i pinsehelgen, men varmere og kanskje 20 grader. Det varme været vil holde seg ut i neste uke.

Aktuelt: Derfor får mange en lite hyggelig start på 17. mai

Opphold i nord

Det blir oppholdsvær 17. mai i hvert fall i Nordland og trolig også nord til Troms. I Finnmark blir det vestlig vind og litt regn på begynnelsen av nasjonaldagen.

-Hele landsdelen vil få perioder med sol etter det jeg kan se, men omkring 10 grader, sier meteorologen.

Senere i pinsen blir det lite vind, delvis skyet og det kan komme litt regn til og fra nesten hver dag, men ikke mye. Det blir heller ikke så mye varmere, kanskje opp mot 15 grader. Etter pinsehelgen og ut i neste uke stiger temperaturen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært