Derfor får mange en lite hyggelig start på 17. mai

16. mai er den dagen i mai med flest bilskader. Det er neppe tilfeldig ...
16. mai er den dagen i mai med flest bilskader. Det er neppe tilfeldig ...

I dag er det bulkedag!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det slår sjelden feil: Dagen før større helligdager er ekstra travel for mange av oss. Veldig mye skal ordnes og handles inn på kort tid. Da er det også fort gjort at det går galt ute i trafikken.

Antall bilskader i pinsen

Pinseutfart: 1132 bilskader.

Pinsehjemfart: 778 bilskader.

Snitt i pinsemåneden: 1047

Tall fra Finans Norge for mai 2017:

22. desember har i mange år vært omtalt som den store bulkedagen. Dagene før mai-helligdagene føyer seg inn i mønsteret over nordmenns stress før de store høytidene.

Tall fra Sparebank 1 Forsikring viser at særlig 16. mai er en skikkelig bulkedag:

Høyest skadetall av alle dager

– På den store handledagen før 17. mai er det nær 30 prosent flere bilsmeller i forbindelse med parkering og rygging enn ellers i mai. På 16. mai er det i snitt 807 skader, mot 620 ellers i mai, sier Therese Nielsen som er skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring.

Ingen andre dager i mai har så høyt skadetall som 16. mai.

– Det er meldt fint vær flere steder i landet så vi regner med at mange skal ut på veiene. Vårt tips er å ta med tålmodighet og en kjølebag med kald drikke.

– Og pass på at nettbrettet for barna er montert fast i setet. Disse kan forårsake stor skade hvis det blir en bråstopp, sier Nielsen, i en pressemelding.

Einar kjøpte bruktbil – så kom det overraskende brev i posten

Rygging og påkjørsel

I år blir 17. mai direkte etterfulgt av pinsehelgen. Også denne byr tradisjonelt på mange bilskader.​ Og det er særlig i starten det smeller.

Tall fra Finans Norge viser at vi får flere skader i utfarten, enn på vei hjem fra pinsehelgen. Faktisk er det færre skader på andre pinsedag, enn snittet for måneden ellers.

– Flest sammenstøt oppstår ved rygging, påkjøring av parkert kjøretøy og påkjøring bakfra. Dette er skader for over 50 millioner, og sammenstøt er de ulykkene som er dyrest, sier Therese Nielsen

Krasjet med "halvt" sikkerhetsbelte – fikk 82 millioner i erstatning

Les også: Black Friday er den nye bulkedagen
Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært