Meny

Helseforetak får millionbot

Vestre Viken er ilagt en bot på 1 million kroner av Sørøst politidistrikt etter at sykehuset i Drammen har fått utbetalt inntil 7 millioner kroner i urettmessig refusjon fra Helfo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Helseforetaket Vestre Viken får 1 million kroner i bot for urettmessig å ha mottatt inntil 7 millioner kroner i refusjon fra Helfo i tidsrommet 2011 til 2017.

Vestre Viken ble i april i fjor anmeldt av Helfo for forholdet, som var knyttet til feil bruk av takster ved klinikk for medisinsk diagnostikk (KMD) ved sykehuset i Drammen.

Politiet mener at helseforetaket har opptrådt grovt uaktsomt, skriver Dagens Medisin.

– Vi kan bekrefte at vi har blitt ilagt en foretaksstraff i form av en bot på 1 million kroner som følge av grov uaktsomhet, sier administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff i Vestre Viken i en pressemelding.

En avdelingsleder har tidligere vært siktet i saken, men politiet har henlagt den saken.

Vestre Viken engasjerte et konsulentselskap for å foreta en gransking for å avdekke om reglene for koding av refusjonskrav var brutt, og rapporten slo fast at det har skjedd en systematisk feilkoding ved bruk av en spesiell takst. Denne taksten har deretter utløst urettmessige refusjoner.

– Vi vil nå sette oss ned sammen med våre juridiske rådgivere og vurdere hvordan vi skal forholde oss til saken videre. Vi understreker at vi ser svært alvorlig på denne saken, og vi vil naturligvis også gjøre hva vi kan for å rydde opp i de feil som har skjedd, sier Wisløff i pressemeldingen.

Les også:   Politiet skal ansette over 100 kvinnelige ledere på fire år: – Det er realistisk

Populært