Lommedalen-foreldre avviser mobbing i Valdres-saken

Den tiltalte moren (med ryggen til) på vei til retten. Til venstre medforsvarer Ann-Turid Bugge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Den tiltalte moren (med ryggen til) på vei til retten. Til venstre medforsvarer Ann-Turid Bugge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mødrene til flere klassevenninner av avdøde Angelica Heggelund (13) avviste i retten at det hadde skjedd mobbing ved Gullhaug skole i Lommedalen i Bærum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren hevder at datteren ble utsatt for mobbing mens hun gikk på Gullhaug skole. Det endte med at jenta til slutt ble tatt ut av skolen.

Under rettssaken i Valdres tingrett onsdag vitnet foreldre som fra skolestart i 2009 ble kjent med Angelica og moren, skriver Budstikka. Kvinnen, som nå sitter tiltalt for grov mishandling av datteren, flyttet fra Lommedalen og til hytta i Valdres etter påstander om mobbing. Der ble 13-åringen til slutt funnet død av avmagring.

Tre mødre som vitnet i retten onsdag, fortalte at mobbing ikke hadde vært noe problem mellom de jevnaldrende jentene, ikke i løpet av tre år mens den nå tiltalte kvinnen hadde vervet som klassekontakt.

– Jeg hørte ikke om mobbing før høsten 2012, da Angelica hadde sluttet på skolen. Etter noen uker hørte vi i mediene at hun hadde blitt mobbet, men vi skjønte ingenting, sa den ene av mødrene i retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle tegnet derimot samme bilde av en mor som var så overbeskyttende overfor datteren at det gikk ut over relasjonen med klassekameratene.

Sjokkert

Moren til en av jentene som var blitt utpekt som mobbere, forklarte i retten at de var overrasket da meldingen kom om at Angelica hadde sluttet på skolen fordi hun var blitt mobbet, melder Budstikka.

– Vi ringer skolen, SFO og andre foreldre. Vi spør om de har sett noen ting, men verken skole eller andre foreldre hadde sett noe til mobbing i det hele tatt. Vi presset datteren vår til hun var på gråten for å komme til bunns i hva som hadde skjedd, sa moren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Døtrene hadde helt siden første klasse gått i samme gågruppe og vært mye sammen.

Moren endret seg

Også kontakten mellom foreldrene var hyppig, nesten i meste laget sa kvinnen som fortalte at hun kunne få opptil 100 tekstmeldinger i måneden fra Angelicas mor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til en annen jente i gruppa fortalte retten om en ressurssterk mor, men som over tid endret seg i forholdet til datterens omgangskrets. Hun ble beskrevet som overbeskyttende og problemorientert.

Den tiltalte kvinnen nekter straffskyld. Torsdag skal politiforklaringene hennes etter planen spilles av eller leses opp i retten.

Les også: Faren til Angelica (13) vitnet i Valdes-saken