Naturvernforbundet: – Norge tviholder på gammeldags, forurensende teknologi

Naturvernforbundet mener regjeringen planlegger investeringer som vil knytte Norge til oljeavhengighet for flere tiår.
Naturvernforbundet mener regjeringen planlegger investeringer som vil knytte Norge til oljeavhengighet for flere tiår. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Norske CO2-utslipp har økt med 3,3 prosent siden 1990. Naturvernforbundet mener Norge ikke gjør nok for å stanse økningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Norge er en etternøler som tviholder på gammeldags, forurensende teknologi, og planlegger investeringer som vil låse oss til fortsatt oljeavhengighet i flere tiår, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

– Nå har vi en regjering som vil åpne nye leteområder for oljeboring, bygge nye store motorveier og knapt gjøre noe for å begrense norsk flytrafikk, fortsetter hun.

Lundbergs utsagn følger publiseringen av nye tall som tyder på at globale utslipp fra fossile energikilder og industri vil stige med 2 prosent i 2017. Utslippene har i de siste tre årene flatet ut, men nå ser det ut til at økningen fortsetter.

Lundberg oppfordrer rike industriland som Norge til å gjøre mer for å kutte utslippene. Samtidig mener hun at utslippsfri teknologi må gjøres tilgjengelig for utviklingsland, slik at de kan slutte å bruke kull og olje.

Aktuelt: CO2-utslippene stiger igjen etter flere stabile år

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden