Meny

Naturvernforbundet: – Norge tviholder på gammeldags, forurensende teknologi

Naturvernforbundet mener regjeringen planlegger investeringer som vil knytte Norge til oljeavhengighet for flere tiår. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Norske CO2-utslipp har økt med 3,3 prosent siden 1990. Naturvernforbundet mener Norge ikke gjør nok for å stanse økningen.

– Norge er en etternøler som tviholder på gammeldags, forurensende teknologi, og planlegger investeringer som vil låse oss til fortsatt oljeavhengighet i flere tiår, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

– Nå har vi en regjering som vil åpne nye leteområder for oljeboring, bygge nye store motorveier og knapt gjøre noe for å begrense norsk flytrafikk, fortsetter hun.

Lundbergs utsagn følger publiseringen av nye tall som tyder på at globale utslipp fra fossile energikilder og industri vil stige med 2 prosent i 2017. Utslippene har i de siste tre årene flatet ut, men nå ser det ut til at økningen fortsetter.

Lundberg oppfordrer rike industriland som Norge til å gjøre mer for å kutte utslippene. Samtidig mener hun at utslippsfri teknologi må gjøres tilgjengelig for utviklingsland, slik at de kan slutte å bruke kull og olje.

Aktuelt:  CO2-utslippene stiger igjen etter flere stabile år

Populært