Willoch trues med søksmål

Tidligere statsminister Kåre Willoch trues med søksmål i en krangel om en veistubb til hytta i Grimstad.
Tidligere statsminister Kåre Willoch trues med søksmål i en krangel om en veistubb til hytta i Grimstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kåre Willoch (88) ønsker å bygge vei fram til hytta ved Grimstad. Det aksepterer ikke en nabo som berøres av veistubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Er det tvil om det juridiske her, så får vi ta det i retten, sier tidligere statsminister Kåre Willoch til Agderposten som omtaler saken lørdag.

Den nå 88 år gamle Willoch ønsker å bygge en hundre meters veistubb frem til hytta si i Homborsund. Den vil i så fall gå over deler av naboeiendommen. Men det sier den berørte parten nei til, selv om Willoch har en tinglyst veirett.

Naboen har engasjert advokat og truer 88-åringen med rettssak. Selv har Willoch også konferert med sine advokater i Steenstrup Stordrange som mener han har retten på sin side.

Les også: Kåre Willoch satte barnetrygdmotstanderne på plass

Willoch lar seg ikke imponere over et brev han har fått fra naboen:

– Det er et veldig hardt advokatsprog der. Det er ikke snakk om en stor vei og masse trafikk, påpeker han overfor Agderposten.

Han forteller også at de har hatt hytta i 47 år og at den har gitt ham og familien mye glede.

– Vi er nå blitt så gamle at vi klarer ikke å ta oss frem til hytten til fots lengre, sier han.

Saken er nå til vurdering hos grimstad kommune, men kan også senere bli klaget inn for Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder.

Les også: Støre: - Jeg er redd Høyre vil selge Kåre Willoch!