Breivik klager på manglende helsetilsyn i fengselet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skien fengsel har krenket menneskerettighetene til Anders Behring Breivik flere ganger siden dommen i tingretten, ifølge hans advokat, Øystein Storrvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Storrvik skal holde sitt innledningsforedrag onsdag ettermiddag, vil han komme inn på flere nye punkter som Breivik mener er nye krenkelser av hans menneskerettigheter. Det dreier seg blant annet om manglende helsetilsyn i fengselet etter at Oslo tingrett behandlet søksmålet hans i mars, samt sju konkrete brev som er blitt stanset i brevkontrollen.

– Dette vil jeg komme inn på i mitt innledningsforedrag, sier advokat Øystein Storrvik til NTB.

Han vil ikke konkretisere de nye momentene, fordi det ikke «er mulig å gi noen kortversjon» av dem nå. Det er på det rene at Anders Behring Breivik er underlagt svært streng brevkontroll, og brevene som blir stanset, er ifølge regjeringsadvokat Fredrik Sejersted i hovedsak høyreekstreme brev til nye meningsfeller.

Før Storrvik slipper til, skal Sejersted fullføre sitt innledningsforedrag. Han brukte mye tid tirsdag på å gjennomgå notater gjort i fengselet siden Breivik ble plassert i varetekt natt til 23. juli. De viser etter statens mening at Breivik ikke har fått isolasjonsskader, og at sikkerhetstiltakene rundt ham er lempet på fortløpende etter hvert som soningen har skredet fram.