Flygerforbundet frykter utflagging av arbeidsplasser

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norsk Flygerforbund er bekymret for at Norwegians bruk av mannskap fra lavprisland kan tvinge andre selskaper til å følge etter for å klare å konkurrere på pris, etter at USA ga selskapet flytillatelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er bekymret for at dette er startskuddet for en utflagging av europeiske og amerikanske arbeidsplasser, sier leder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund til E24.

Natt til lørdag meldte Dagbladet at Norwegians irske datterselskap Norwegian Air International (NAI) har fått flytillatelse i USA etter tre års kamp.

– Faren er stor for rundt 135.000 arbeidsplasser i Europa. Ikke fordi Norwegian med 40 fly tar i bruk asiatisk arbeidskraft, men fordi de andre selskapene kan komme løpende etter og etablere datterselskap i Irland og etablere samme modell, sier Carlsen.

Norske flygere ønsker at Norwegian skal bruke lokalt ansatte i stedet for billige mannskap fra land med lavere lønnsnivå.

Norwegian avviser fagforeningenes bekymringer, og sier til E24 at selskapet har et stort innslag av lokale ansatte i USA.

– Flygerforbundets «bekymring» er grunnløs: Det vil nemlig bli skapt flere hundre nye europeiske arbeidsplasser i tiden fremover, sier Norwegians talsmann Lasse Sandaker-Nielsen til E24.

Les også: Norwegian får ja fra USA

Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap - igjen

Milliardresultat for Norwegian

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden