Gjermund Cappelens sønn erkjenner heleri

Narkotikatiltalte Gjermund Cappelen i retten høsten 2015.
Narkotikatiltalte Gjermund Cappelen i retten høsten 2015. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sønnen til narkotikadømte Gjermund Cappelen erkjenner straffskyld for å ha oppbevart 3,4 millioner kroner for faren, men sier han ikke visste at pengene var utbytte fra narkotikakriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser 28-åringens forsvarer, Marijana Lozic til NTB før rettssaken som begynner i Asker og Bærum tingrett tirsdag.

Påtalemakten mener at de 3,4 millionene som ble funnet i 28-åringens leiebil da politiet slo til mot farens hasjnettverk 19. desember 2013, skulle kjøres til Amsterdam på oppdrag for faren.

Les også: Cappelen kan få inndratt 825 millioner fra narkohandel

Grovt heleri

Tiltalen mot 28-åringen lyder på grovt heleri og hvitvasking. Han skal ha fraktet minst 1 million kroner for faren til Danmark og ha vekslet nær 130.000 kroner i kontanter til euro – penger som skal ha vært utbytte fra straffbare handlinger.

– Han erkjenner ikke straffskyld for disse to tiltalepunktene, skriver forsvareren i en epost til NTB.

Det er satt av tre dager til rettssaken.

Les også: Lange straffer for Cappelen-nettverk

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utsatt rettssak

Gjermund Cappelen ble i fjor høst kjent skyldig i oppbevaring og salg av 1,4 tonn hasj. Seks andre i hasjnettverket ble 19. november i fjor dømt til mellom 5 og 16 års fengsel.

Cappelen sitter i varetekt, men har ikke fått utmålt straff. Utmålingen er utsatt i påvente av rettssaken mot politimannen Erik Jensen, som i februar i år ble tiltalt for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Jensen nekter for å ha gjort noe straffbart. Rettssaken mot Jensen skulle opprinnelig starte i august, men ble nylig utsatt til 3. januar neste år.

Les også: Cappelen siktet for hvitvasking av penger i Sveits