Lange straffer for Cappelen-nettverk

Seks personer i hasjnettverket til narkotikatiltalte Gjermund Cappelen er dømt til fengselsstraffer, mens han selv må vente på egen straffutmåling. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Seks personer i hasjnettverket til narkotikatiltalte Gjermund Cappelen er dømt til fengselsstraffer, mens han selv må vente på egen straffutmåling. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Seks medlemmer av Gjermund Cappelens hasjnettverk er dømt til mellom 5 og 16 års fengsel. Cappelen er funnet skyldig i oppbevaring og salg av 1,4 tonn hasj, men får ikke utmålt en straff nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de fleste av de dømte ble straffen mildere enn aktor hadde lagt ned påstand om.

En 63 år gammel mann, som har drevet et brusutsalg i Oslo, er idømt den strengeste straffen, og må sone 16 år i fengsel, ifølge VG. To andre fikk henholdsvis 13 og 15 års fengsel.

Bakgrunn: Politiet ber om inntil 18 års fengsel i Cappelen-saken

Etterlyst

Til sammen syv personer sto tiltalt i saken, som gikk i Asker og Bærum tingrett-En 38 år gammel mann møtte ikke i retten og er etterlyst av politiet.

Cappelen er funnet skyldig i oppbevaring og salg av 1,4 tonn hasj, men får ikke utmålt en straff nå. Alle tre, i tillegg til Cappelen, ble funnet skyldig etter den såkalte mafiaparagrafen, ifølge Aftenposten.

– Organiseringen fremstår som svært profesjonell. Cappelen fremstår som leder og organisator, sa dommer Cecilie Walnum i Asker og Bærum tingrett torsdag morgen.

Straffutmålingen mot Cappelen vil først foreligge når retten skal behandle nettverkets innførsel av narkotika, en sak som også involverer den tidligere politimannen Eirik Jensen.

Les også: Cappelen: – Det skulle vært flere på tiltalebenken

Uvisst om Jensen-tiltale

Jensen er siktet for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse, men det er ennå ikke tatt ut tiltale i saken.

Jensen ble pågrepet i februar i fjor, men løslatt i slutten av mai. Saken er oversendt til Riksadvokaten, som skal ta stilling til om han skal tiltales.

Det er foreløpig helt uvisst når Riksadvokatens beslutning vil foreligge.

– Det tør jeg ikke spekulere i. det er veldig mange dokumenter som skal gjennomgås, sier kommunikasjonsrådgiver Mie Skarpaas til NTB.

Les også:

Cappelen: – Sjokkert da hasjen forsvant

Cappelen ble provosert til å navngi Jensen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus