Meny

Tiltalte i Monika-saken hevder sin uskyld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 34 år gamle litaueren som er tiltalt for å ha drept Monika Sviglinskaja (8), fastholder sin uskyld i et intervju med VG.

– Jeg har ingen tro på at hun tok livet sitt. Det er noen som har drept henne, men det var ikke meg, sier han til avisa , som fikk intervjue ham på besøksrommet i Kongsvinger fengsel i forkant av rettssaken som starter i Nordhordland tingrett i Bergen mandag 30. mai.

Les også: Politifolk advares mot å varsle om kritikkverdige forhold

Åtteåringen ble funnet død hjemme i leiligheten på Sotra, der hun bodde sammen med sin mor. Etter ni måneder konkluderte politiet med at det ikke kunne slås fast at det hadde skjedd noe straffbart, og at barnet måtte ha tatt sitt eget liv. Tre år etter ble morens tidligere samboer siktet for forsettlig drap på jenta.

DNA-materiale og elektroniske spor vil bli ført som bevis i retten.

– Dette er vanskelig. Jeg er ikke noen DNA-ekspert, men jeg mener DNA-bevisene har en naturlig forklaring. Jeg bodde i leiligheten inntil fem uker før Monika ble funnet død. Hun kan ha brukt laptopen som sto igjen etter meg og på den måten fått DNA overført, mener 34-åringen.

Les også: Monika-saken: Ingen av de fire varslerne utsatt for gjengjeldelse

To engelske DNA-eksperter, som har vært politiets sakkyndige i saken, har konkludert med at DNA-et som ble funnet på jenta, mest sannsynlig stammet fra direkte kontakt mellom de to. Litaueren mener likevel at rapporten ikke avviser at det kan dreie seg om transportering av DNA fra da han bodde i leiligheten.

– Dette skal advokaten min snakke mer om i retten, sier mannen som har sittet i varetekt siden 20. oktober 2014.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus