Meny

Meteorologer advarer om storm og kraftig nedbør i fjellet i Sør-Norge

Påsketurister som skal hjem, bør reise før mandag ettermiddag, advarer Meteorologisk institutt. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vind med storm styrke og kraftig nedbør ventes over Sør-Norge. Påsketurister som skal hjem, bør reise før mandag ettermiddag, advarer Meteorologisk institutt.

– Mandag ettermiddag vil det komme nedbør og vinden kan øke til storm utsatte steder. Da kan det bli snøfokk og lokalt vanskelige kjøreforhold. Det kan bli kolonnekjøring og stengte veier i verste fall, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Instituttet anbefaler påsketurister i fjellområdene i Sør-Norge å reise søndag ettermiddag eller tidlig morgen mandag, for å unngå vanskelige kjøreforhold.

– Natt til søndag og søndag formiddag har det vært en del vind og nedbør i fjellet. I løpet av dagen søndag vil uværet avta og det blir stort sett oppholdsvær. Men det går mot dårlige forhold igjen i løpet av mandagen, sier Bentsen.

Sjekk været der du er.

Dersom man skal på skitur i påskefjellet i løpet av det neste døgnet, bør man være forsiktig.

– Det kan bli kuling i utsatte steder i fjellet, men med store lokale forskjeller. Det er viktig å sjekke værmeldingen og være forberedt på at det kan skje store endringer. 

Les også:

Sterk vind flere steder – Hardangervidda stengt for biler

Trampoline i lyktestolpe og sperret E39

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus