Meny

Sterk vind flere steder – Hardangervidda stengt for biler

Leiro bom ved Maurset på riksvei 7 lørdag ettermiddag. Foto: Statens vegvesens webkamera / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ventes storm flere steder på Vestlandet og i Sør-Trøndelag. På fjellovergangene er det vanskelige kjøreforhold, og veien over Hardangervidda stengt for personbiler.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for en rekke områder, inkludert Agder, Telemark, Buskerud og Oppland, der det ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av snø og sterk vind fra lørdag kveld til søndag formiddag.

Sjekk været der du er.

Biler ved bomstasjonen på riksvei 7 ved Haugastøl lørdag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen Webkamera / NTB scanpix

Vind i vest

I Rogaland og Hordaland ventes lørdag og søndag sterk kuling og kanskje opp i liten storm utsatte steder. Vindkastene kan komme opp i 25-30 meter i sekundet, ifølge meteorologene, og det advares om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av vind og snø.

Det samme gjelder Sogn og Fjordane, der det blir stiv kuling og periodevis liten storm utsatte steder. Her kan vinden kom opp i 25-35 meter i sekundet.

I Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag ventes det lørdag og søndag sørlig sterk kuling og periodevis liten storm utsatte steder, med vindkast på 25-35 meter per sekund.

Hardangervidda

Kun kjøretøy over 7,5 tonn får ta riksvei 7 over Hardangervidda – og da i kolonner. Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av uvær og fare for ras. En ny vurdering gjøres søndag klokka 10, ifølge Statens vegvesen.

I tillegg kan fylkesvei 50 Hol-Aurland bli stengt på kort varsel på grunn av snø- og isdekke og stedvis redusert sikt.

– Følg med på vei- og føremeldinger, oppfordrer trafikkoperatør Nils Jakob Aae ved Vegtrafikksentralen.

Når det gjelder den store påskehjemfarten søndag og mandag, ber han folk starte så tidlig som mulig.

– Og hold køen. Mange mistet jo førerkortet under utfarten, sier Aae til NTB.

– De siste årene er erfaringen at trafikken har fordelt seg jevnt og fint på søndag og mandag. Men det kan bli utfordrende om fjelloverganger blir stengt, fortsetter han.

Ikke legg ut på fjelltur

Været som er i vente, er ikke noe påsketuristene bør leke med, advarer Røde Kors.

– Det er ikke tilrådelig å legge ut i fjellet, sier Kjetil Høidal i Sogn og Fjordane Røde Kors til NRK.

Ved flere skisenter gjorde sterk vind at stolheisene måtte stå lørdag. Det gjaldt både Tjørhom og Ålsheia skisenter i Sirdal og Hovden Alpinsenter i Bykle, ifølge NRK.

– Vi har hatt en del vind fra sør. Da treffer den rett inn i stolheisen fra siden. Da er det fare for avsporing, sier daglig leder Øystein Tjørhom ved Tjørhom og Ålsheia skisenter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus