Meny

Vegvesenet: Ta med varme klær, mat og spade

Kolonnekjøring mellom Haukeligrend og Hovden i Aust-Agder i januar 2015. Folk må forberede seg på det også i påsken. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mye snø på fjellovergangene, og folk som skal ut og kjøre i påsken, bør ruste seg for ventetid ved kolonnekjøring, råder Vegtrafikksentralen.

De siste årene har påskeutfarten vokst, men det har ikke vært noen voldsomme topper i trafikkmengden, opplyser operatør Christofa Key-Nilsen ved Vegtrafikksentralen i Oslo til NTB.

Første topp fredag

– Vi vil se en topp fredag, og så trafikk gjennom helgen, samt mandag til onsdag. Men ved hjemfarten skal alle reise samtidig, sier hun.

Særlig hvis det er fint vær, utsetter mange hjemturen i det lengste. Vegvesenet venter også en del trafikk nedover i Østfold til Sverige og andre veien skjærtorsdag.

Operatøren ber folk sette seg inn i hvordan forholdene er på strekningen de skal kjøre, både når det gjelder veiarbeidet og kjøreforhold.

– Vær forberedt på kolonnekjøring hvis du skal over fjelloverganger. Det er fortsatt mye snø. Ha nok drivstoff, varme klær, mat og spade. Dette kan aldri nevnes ofte nok. Plutselig står man der, og ventetiden kan være lang, sier Key-Nilsen.

Værmelding: Slik blir årets påskevær - best i sør og øst, verst i Midt-Norge

Sjekk været akkurat der du er

Kan bli mye venting

Tidligere i vinter var det inntil ti timers venting for å få kjøre E134 over Haukelifjell. Grunnen var blant annet at dårlig sikt gjorde at brøytemannskapene kunne ta med seg færre biler i hver kolonne og måtte kjøre saktere.

– Vi vet at det blir en del dårlig vær i nord. Det er lurt å sjekke forholdene, råder operatøren.

For alle, også dem som ferdes i lavlandet, lyder oppfordringen som følger:

– Ikke stress, og hold køen. Bruk god tid, og ikke kjør forbi der det er uoversiktlig.

Les også: Du må vente til 2017 før du kan handle vin i påsken

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus