Meny

Påskeværet blir penest i sør og øst

Illustrasjonsbilde fra Norefjell. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør- og Østlandet får det beste påskeværet, mens Midt-Norge blir værtaperen med lavere temperaturer og nedbør neste uke.

– Gjennomgangsmelodien er at det blir for det meste pent på Sørlandet og Østlandet, men temperaturen blir ikke like høy som tidligere denne uken, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt til NTB.

På det høyeste venter han at det blir 10 varmegrader. Nedbør blir det lite av, og den snøen som ikke allerede har smeltet, er trolig reddet når det blir nattefrost.

– I fjellet blir det for det meste minusgrader, sier Mjelstad.

Sjekk været akkurat der du er

Snøvær midt i landet

På Vestlandet blir det variert påskevær.

– Stort sett blir det nordvestlig vind, men det er jo ikke så galt sammenlignet med hva de er vant til, sier statsmeteorologen.

I Sogn og Fjordane blir det en del nedbør, men det kommer mindre lenger sør. På grunn av kjølig vind og skyer holder temperaturen seg lav, og den vil på det meste nå 6 til 8 varmegrader. Også Midt-Norge kan vente nedbør de fleste dagene. I Møre og Romsdal og Trøndelag kommer nedbøren som regn på kysten, men litt inn i landet faller nedbøren som snø, og temperaturen vil maksimalt nå 5 til 7 grader.

– Midt-Norge ser ut til å bli værtaperne, men det blir ikke drittær. Bare mye vær, sier Mjelstad.

Meteorologen legger til at årets påske blir kaldere enn hva mange er vant til, men at dette i hovedsak henger sammen med en tidlig påske.

Les også: Vegvesenet til bilister: – Ta med varme klar, mat og spade

Kan glimte til

Videre nordover er lyden den samme, med nordvestlig vind, pålandsvær og jevnt bygevær. Finnmarksvidda og Øst-Finnmark blir liggende litt i le, og her blir det dermed ikke så verst vær.

– I Finnmark og Troms blir det minusgrader hele tiden, mens det i Nordland kan bli noen plussgrader på dagen, sier Mjelstad.

Påskeværet kan glimte til med en solskinnsdag innimellom, men det er vanskelig å si når det eventuelt vil komme. Meteorologen avslutter derfor med noen trøstende ord:

– Det er sjelden dårlig vær en hel uke i strekk!

Les også: Du må vente til 2017 før du kan handle vin i påsken

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus