Listhaug danker ut Jensen i måling

Sylvi Listhaug (til høyre) er mer populær blant folket enn Siv Jensen i en ny måling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Sylvi Listhaug (til høyre) er mer populær blant folket enn Siv Jensen i en ny måling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

31 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier at Sylvi Listhaug gjør en god jobb som innvandringsminister. Hun er klart best likt blant Fremskrittspartiets statsråder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Listhaugs popularitet har økt kraftig etter overgangen fra landbruksminister til innvandrings- og integreringsminister, viser målingen Ipsos MMI har utført for Dagbladet. I juni i fjor svarte kun 21 prosent at hun gjorde en god jobb.

I den ferske målingen svarer 28 prosent at de synes Listhaug gjør en dårlig jobb, mens 33 prosent lander på middels. De øvrige 8 prosentene svarer «vet ikke».

Les også: Skei Grande kritisk til Listhaug sitt tempo - kan ta fire år å behandle asylsøknadene

Med 31 prosent som svarer at innvandringsministeren gjør en god jobb, plasserer hun seg klart foran finansminister og Frp-leder Siv Jensen og helseminister Bent Høie. De får henholdsvis 26 og 24 prosent på samme spørsmål.

Samtidig får Jensen og Høie lavere tall blant dem som mener de gjør en dårlig jobb. Henholdsvis 24 og 15 prosent er skuffet over finansministerens og helseministerens innsats.

Målingen samsvarer med en undersøkelse VG fikk utført tidligere i måneden. Da svarte 36 prosent at de har enten «høy» eller «svært høy» tillit til Listhaug, en økning på 13 prosentpoeng fra tiden som landbruksminister.