Meny

Bakken ble norgesmester i sprint

Timo Andre Bakken går i mål til seier i finalen i klassisk sprint for herrer i NM på ski 2015 på Røros. Foto: Jon Olav Nesvold (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Timo André Bakken var best i prologen og tok også gullet på sprinten under ski-NM fredag.

Bakken imponerte stort gjennom hele dagen på Røros. I finalen så prologvinneren ut til å være på etterskudd med hensyn til gullet, men i siste sving falt både Tomas Northug og Sondre Turvoll Fossli. Dermed kunne Bakken spasere inn til karrierens første NM-triumf.

De tre andre i finaleheatet – Petter Northug, Emil Iversen og Eirik Brandsdal – var distansert i avslutningen av rennet. Da Northug og Fossli falt i siste sving, benyttet imidlertid Iversen sjansen og knep bronsemedaljen.

Fossli kom seg raskt på beina og sikret seg sølvmedaljen.

Les også: Østberg tok gull på NM-sprinten

Northug i finale

Petter Northug endte sist i finalen, men trygget trolig plassen på det norske laget til VM-sprinten med det. 29-åringen var imidlertid svært nær ved å bli slått ut allerede i kvartfinalen. Northug havnet i et meget tøft heat sammen med blant andre regjerende olympiamester Ola Vigen Hattestad, Pål Golberg og prologvinner Bakken. Northug gikk tøft ut, men måtte nøye seg med tredjeplass i mål bak Bakken og Golberg. Dermed ble det spennende minutter i målområdet for Mosvika-karen, som til slutt gikk videre på tid.

Også i semifinalen måtte Northug stole på tiden sin, etter å ha blitt slått av Emil Iversen og Eirik Brandsdal, og igjen gikk det fort nok.

Les også: I dag avgjøres sprintskjebnen til Falun-VM

Åpent uttak

Hvem som får gå VM-sprinten for Norge er fortsatt et ubesvart spørsmål etter fredagens NM-sprint.

OL-mester Ola Vigen Hattestad falt i semifinalen og røk ut. Mye tyder likevel at veteranen fra Ørje vil få VM-billett. Falt gjorde også Pål Golberg i semifinalen, men heller ikke han er ute av kampen om VM-tur.

Les også: Halfvarsson: – Det er bare å takke når de er såpass dumme i Norge

Sølvvinner Sondre Turvoll Fossli var krystallklar på at han har gjort nok til å fortjene plass på Falun-laget.

– Fire renn har vært regnet som uttaksrenn denne sesongen, og jeg har vært i finale i alle sammen. Jeg har i hvert fall gjort så godt jeg har kunnet, sa han til NRK fredag.

Les også: NM-knockout av Johaug

Populært