Meny

NM-knockout av Johaug

KNUSTE ALL MOTSTAND: Therese Johaug under torsdagens langrenn 10km fristil i NM på ski 2015 på Røros. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Therese Johaug tok et suverent NM-gull på fredagens 10 kilometer i fri teknikk på Røros.

26-åringen fra Dalsbygda var knusende overlegen og slo sølvvinner Marit Bjørgen med formidable 36,6 sekunder. Heidi Weng tok bronsemedaljen.

– Det er vanvittig stort å kunne innfri her på hjemmebane og ta gull. Jeg har kjent meg bra på trening i det siste, og hardøktene har fungert bra, sa Johaug til NRK etter målgang.

– At dette var et løp i internasjonal toppklasse, tror jeg absolutt. Det er godt å få denne bekreftelsen før vi skal på høydesamling til Seiser Alm, tilføyde hun.

Marit Bjørgen innrømmet at dagen ikke var den beste.

– Det var en tyngre dag på jobben i dag. Dette er den første økta etter Tour de Ski hvor det har buttet imot. Jeg er inne i en tøff treningsperiode og sånn sett er dette kanskje normalt, sa hun etter målgang.

10-kilometeren i bergstaden Røros ble aldri den duellen mellom Johaug og Bjørgen som mange hadde regnet med. Etter to kilometer skilte det riktignok gullfavorittene bare to tideler, men deretter handlet alt om Johaug.

Etter halvgått løp hadde 26-åringen fra Dalsbygda et snaut halvminutts forsprang til nærmeste konkurrent og inn til mål økte avstanden ytterligere. Heidi Weng gikk et meget godt løp og kjempet en intens kamp mot Bjørgen om sølvmedaljen. Til slutt skilte det drøye fem sekunder dem imellom – i Bjørgens favør.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire, mens Kristin Størmer Steira viste formstigning med femteplass.
Populært