Ben Stiller med sterke inntrykk etter Ukraina-besøk

Skuespiller Ben Stiller besøkte Ukrainas President Volodomyr Zelenskyj i Kyiv.
Skuespiller Ben Stiller besøkte Ukrainas President Volodomyr Zelenskyj i Kyiv. Foto: Handout / AFP / NTB

Skuespiller Ben Stiller forteller om «sjokkerende» scener i Ukraina etter besøk hos president Volodomyr Zelenskyj.

Hollywood-stjernen Ben Stiller (56), som har vært goodwill-ambassadør for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) siden 2016, var denne uken på besøk hos Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj i hovedstaden Kyiv.

Det ble et sterkt møte.

Første møte med en konfliktssone

Til BBC Breakfast på tirsdag uttalte Stiller seg om besøket, som var hans første møte med en konfliktsone.

– Jeg er en skuespiller, så det første jeg tenker er liksom, «Åh, det ser ut som en film». Men omfanget av det er enda større og det er ekte, så det er veldig opprørende.

Ifølge BBC berømte den amerikanske skuespilleren president Zelenskyj for hans tidligere karriere som skuespiller, og Stiller skal ha omtalt han som sin helt.

– Situasjon helt utenfor deres kontroll

Som ambassadør for FNs flyktningbyrå uttrykte Stiller til BBC også sterk medfølelse for ukrainere som har måttet flykte fra hjemmene sine.

– Og det som går inn på meg er at dette er bare folk som du og jeg som har blitt fanget i en situasjon helt utenfor deres kontroll.

Stiller fikk oppleve på kroppen kontrasten mellom østlige og vestlige deler av landet. Mens folk i vestlige områder forsøker å leve normale liv, er Øst-Ukraina sterkest preget av jevnlige bombinger fra russiske styrker.