Piers Morgan går til Fox News

Piers Morgan kan glede seg over ny jobb.
Piers Morgan kan glede seg over ny jobb. Foto: Toby Melville / NTB / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk sparken etter Meghan-kontrovers i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske tidligere tabloidredaktøren og mangeårige TV-proglamlederen og talkshowverten Piers Morgan (56) begynner i den republikansk-orienterte TV-kanalen Fox News.

Det melder News UK, som er eid av Rupert Murdoch-eide News Corp, som også eier Fox News.

Morgan har vært uten fast jobb etter at han i mars i år fikk sparken fra «Good Morning Britain» etter først å ha uttalt at han ikke tror på hertuginne Meghan Markles påstander om det britiske kongehuset i intervjuet med «Oprah», deretter forlot en sending i protest og snurt sinne da medprogramleder Alex Beresford ga ham kritikk for dette, og til slutt nektet å si unnskyld.

– Jeg er det siste offeret for utfrysingskultur («cancel culture»), uttalte Morgan etter avskjedigelsen.

Nå blir Piers Morgan altså en del av News Corp og Fox News, og skal lansere et nytt TV-show tidlig neste år. Han vil også være spaltist i The Sun and New York Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg henrykt over å returnere til News Corp, der jeg begynte karrieren min for mer enn 30 år siden. Rupert Murdoch har vært en konstant og fryktløs forkjemper for ytringsfrihet, og vi skal bygge noe nytt og veldig spennende sammen, uttaler Morgan til UK News.

Også sjefen er fornøyd med ansettelsen.

– Piers er kringkasteren alle TV-kanaler vil ha, men er for redde til å ansette. Piers er en briljant TV-vert, en talentfull journalist and sier alltid det folk tenker og føler, uttaler Rupert Murdoch (90).