Rybak om pillemisbruket: – Gledet meg til rusen hver natt

<p>Alexander Rybak sier at pillebruken startet med seieren i MGP før det hele spant ut av kontroll. – Selv om jeg var ganske sikker på meg selv, så ville jeg gjerne få sove ut før jeg skulle opptre for 150 millioner mennesker, sier han til TV 2. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix</p>
Alexander Rybak sier at pillebruken startet med seieren i MGP før det hele spant ut av kontroll. – Selv om jeg var ganske sikker på meg selv, så ville jeg gjerne få sove ut før jeg skulle opptre for 150 millioner mennesker, sier han til TV 2. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den folkekjære artisten Alexander Rybak innrømmet i sommer å ha slitt med rusmisbruk over flere år. Til TV 2 forteller han at bruken av sovepiller og antidepressiva startet med MGP-seieren.

Rybak la i juni ut et åpenhjertig innlegg på sine sosiale medier der han innrømmet at han i 11 år hadde slitt med misbruk av sovepiller og antidepressiva.

Han forteller til God Morgen Norge at innrømmelsen var viktig for ham og at å gi slipp på fasaden han har holdt i 11 år var befriende.

Rybak tok grep i januar og begynte da på avrusning. Til TV 2 sier han at bruken av sovepiller startet med seieren i Eurovision Song Contest, der han vant med «Fairytale» i 2009. Pillebruken begynte for å få nok søvn før den store konkurransen, men det spant raskt ut av kontroll.

– Den siste halvtimen før jeg sovnet ble alle bekymringer borte og det var deilig fordi jeg er kanskje den mest nervøse personen jeg vet om, forteller Rybak til God Morgen Norge. Han begynte å glede seg til den neste dosen sovepiller.

Se dette innlegget på Instagram

I’ve been living with a secret. For 11 years I have been addicted to sleep medications and antidepressants. It started out harmless, but in the end it almost ruined my life. This January I started rehab (with good help from my doctors) and little by little I’m starting to feel like myself again. During the past years the pills made me weak and scared. It affected not only my brain but also my muscles and stomach. It destroyed my relationships to people, but most importantly it almost destroyed my will to live. I know there are many out there who are struggling with the same problems, so over the next weeks I will be sharing my experiences with you and if somebody can learn from them, it will make me feel better. * У меня была тайна. 11 лет я был зависим от снотворного и антидепрессантов. Сначала все было хорошо, но в итоге моя жизнь чуть не разрушилась. В январе этого года я начал курс реабилитации (при помощи моих врачей) и постепенно прихожу в порядок. В последние годы зависимости таблетки сделали меня слабым и напуганным. Это затронуло не только мой мозг, но и отразилось на мышцах, желудке и общем состоянии организма. Эта зависимость портила мои отношения с людьми, но самое главное, она почти уничтожила мою волю к жизни. Я знаю, что есть много людей, которые борются подобным, поэтому в течение следующих недель я поделюсь с вами своим опытом, и я буду рад, если кому-то он поможет. #mentalhealth #mentalhelse #rehab #addiction #зависимость #психология

Et innlegg delt av 🎻 ALEXANDER RYBAK 🎻 (@rybakofficial)

– Suksessen og dagene betydde ikke noe som helst, det eneste jeg så frem til var neste dose med sovepiller.

Pillebruken skal ha gitt ham også fysiske plager som smerter i muskler og magen, samtidig som han innrømmer å ha skjøvet folk bort fra seg.

Rybak begynte på avrusning i januar og forteller at han har det bedre nå. Han har planer om å flytte til Chicago for å begynne på masterstudier i filmkomposisjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden