Nice-angriper sendte sms til mulige hjelpere

MISTENKT: Mohamed Lahouaiej-Bouhlel bodde i Nice, men hadde tunisiske aner.
MISTENKT: Mohamed Lahouaiej-Bouhlel bodde i Nice, men hadde tunisiske aner. Foto: - / AFP

31-åringen som drepte 84 mennesker i Nice, sendte rett før lastebilmassakren en tekstmelding om våpen, ifølge flere medier. Seks personer avhøres nå i jakten på svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 200 etterforskere jobber med å identifisere mottakerne av de kryptiske tekstmeldingene, opplyser en politikilde til det franske nyhetsbyrået AFP.

En annen kilde sier til AFP at Mohamed Lahouaiej-Bouhlel i en sms uttrykte «tilfredshet over å ha anskaffet en 7,65 mm pistol og diskuterer våpenforsyninger». Meldingen ble sendt rett før massakren, ifølge kilden, som sies å være tett på etterforskningen.

Vedkommende opplyser videre at lastebilføreren tok bilder av seg selv bak rattet og delte dem via sms. 31-åringen ble skutt og drept av politiet etter å ha meid ned flere hundre mennesker Promenade des Anglais på Frankrikes nasjonaldag 14. juli.

Les også: Terrorforsker tviler på at IS står bak Nice-angrepet

Albansk par pågrepet

Totalt seks personer som i løpet av helgen er blitt pågrepet, satt søndag fortsatt i avhør. Blant dem er en albaner som mistenkes for å ha levert pistolen 31-åringen brukte til å skyte mot politiet under lastebilangrepet. Han ble pågrepet søndag sammen med en albansk kvinne.

Også flere franske medier melder om sms-er fra tunisierens telefon. Ifølge nyhetskanalen BFMTV sendte Lahouaiej-Bouhlel en sms med følgende beskjed: «Kom med flere våpen, kom om fem». Meldingen ble ifølge TV-kanalens kilder sendt til en av personene som nå er pågrepet.

Les også: Over 300 såret i angrepet i Nice

«Jeg har utstyret»

Søndag melder også lokalavisen Nice-Matin om en kryptisk sms som 31-åringen skal ha sendt før han drepte minst 84 mennesker på strandpromenaden i Nice torsdag kveld. I denne tekstmeldingen sto det ifølge avis: «Det går bra, jeg har utstyret».

Politiet sporet angivelig mottakerne av sms-en til en leilighet i Nice, men der fant de ingen våpen.

Fransk politi har pågrepet ytterligere to personer, en albansk mann og kvinne, etter angrepet i Nice.

Det albanske paret som er pågrepet, satt søndag i politiavhør i likhet med fire andre som skal ha tilknytning til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

Les også: – Gjerningsmann må ha blitt radikalisert fort

Fraseparert kone løslatt

Gjerningsmannens kone, som han var separert fra, er løslatt etter å ha sittet i avhør i to dager.

Ifølge en ikke navngitte politikilde kjørte Lahouaiej-Bouhlel til Promenade des Anglais med den leide lastebilen to ganger i dagene før angrepet.

Den samme kilden sier at politiet har avhørt hundrevis av mennesker de to siste dagene. Politiet sier også søndag at enkelte vitner har fortalt at angriperen nylig ble religiøs.

Det er ikke funnet konkrete bevis som knytter den 31 år gamle tunisieren til ekstrem islamisme og grupper som IS, men søndag opplyste en ikke navngitt politimann at enkelte vitner har fortalt at angriperen nylig var blitt religiøs.

Les også: Barn svever mellom liv og død etter Nice-angrepet

– Drakk og røykte

Venner og familie av 31-åringen har beskrevet ham som en som drakk, røykte, sjekket opp kvinner og aldri gikk i moskeen, samt at han hadde hatt psykiske problemer i flere år.

Frankrikes innenriksminister sa lørdag at det er snakk om et angrep der angriperen tilsynelatende ble radikalisert svært fort, mens statsministeren tidlig uttalte at 31-åringen trolig var knyttet til radikal islam.

Les også: Flere svensker og dansker savnet i Nice

Kritisk for 18

Minst 84 mennesker ble drept i angrepet, og minst ti av dem var barn. 85 personer er fortsatt innlagt på sykehus. For 18 av dem, deriblant ett barn, er tilstanden fortsatt kritisk, opplyste helsedepartementet søndag.

Søndag formiddag var kun 35 av ofrene offisielt identifisert. Myndighetene ønsker å forsikre seg om at opplysningene de går ut med et helt riktige.

Les også: Fire personer arrestert i Nice

Personvernpolicy