Meny

Debatt etter Dallas-skytingen:

Dallas-politiet brukte robot til å drepe gjerningsmann

Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Dallas brukte en robot med eksplosiver for å drepe mannen som er mistenkt for å ta livet av fem politifolk. Drapet skaper debatt om det etiske aspektet ved bruk av slik teknologi.

Politiet skal ikke tidligere ha brukt en slik metode for å håndtere en bevæpnet mistenkt. Sikkerhetseksperter og myndighetspersoner ansvarlige for lov og orden sier de ikke vet om andre episoder der politi har sendt inn en robot med hensikt om å drepe.

Les også:   Obama reiser til Dallas etter skyteepisode

– Hvis dødelige roboter kan brukes i denne situasjonen, hvor kan de brukes ellers, spør jussprofessor Elizabeth Joh ved University of California, Davis.

Taktikken åpner et nytt kapittel i den stadig økende bruken av fjernstyring og halvautomatiske instrumenter for å bekjempe kriminalitet og redde liv, skriver AP. Metoden reiser spørsmål om hvorvidt det er formålstjenlig å sende inn en robot for å drepe farlige mistenkte, fremfor å forhandle fram en overgivelse.

Politisjef David Brown forsvarer politiets avgjørelser.

– Andre alternativer ville utsatt våre folk for stor fare, sier han. Også Dallas-ordfører Mike Rawlings sier det var riktig å bruke roboten, og han har ingen betenkeligheter med å bruke samme metode også i fremtiden.

Les også:   Afghanistan-veteran utpekt som gjerningsmannen i Dallas

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus